Над 4 илјади фирми може да добијат државни пари

Со законски корекции и информатичките компании,градежните производствени фирми и земјоделската преработувачка индустрија ќе можат да добијат финансиска поддршка од државата за развој на бизнисот.

Гледачи: 7

Дата: 11-Јули-2019

Време траење: 00:01:25

Категории: ЕКОНОМИЈА

Со законски корекции и информатичките компании,градежните производствени фирми и земјоделската преработувачка индустрија ќе можат да добијат финансиска поддршка од државата за развој на бизнисот. Од понеделник сите компании можат да аплицираат за мерките од планот за економски раст .