„Раст на гринфилд инвестициите за 200%“

По години стагнација и уназадување, економијата е стабилизирана, расте и се развива, велат од СДСМ.

Гледачи: 3

Дата: 11-Јули-2019

Време траење: 00:00:34

Категории: ЕКОНОМИЈА

По години стагнација и уназадување, економијата е стабилизирана, расте и се развива, велат од СДСМ.. Во периодот од јуни 2018 до мај 2019 регистрирани се 184,4 милиони долари странски гринфилд инвестиции.. Тоа е раст од 200 насто споредено со 2017 година, изјави портпаролот Костадинов..