„Лукоил“ се проширува на македонскиот пазар

Руската компанија Лукоил ја отвори 31-та бензиска пумпа во земјава , лоцирана на регионалниот пат Скопје – Куманово, кај Арачиново ..

Гледачи: 3

Дата: 11-Јули-2019

Време траење: 00:01:00

Категории: ЕКОНОМИЈА

Руската компанија Лукоил ја отвори 31-та бензиска пумпа во земјава , лоцирана на регионалниот пат Скопје – Куманово, кај Арачиново .. Продолжува унапредувањето на сорабатката меѓу двата народи која одговара на заедничките интереси, вели амбасадорот Сергеј Баздникин, а инвестицијата според него ќе отвори нови работни места и ќе влијае позитивно на економијата .