22% реализација на капиталните инвестиции

Реализацијата на капиталните инвестиции достигна 22 процента, изјави вицепремиерот Анѓушев во интервјуто на јавниот сервис.

Гледачи: 9

Дата: 11-Јули-2019

Време траење: 00:00:42

Категории: ЕКОНОМИЈА

Реализацијата на капиталните инвестиции достигна 22 процента, изјави вицепремиерот Анѓушев во интервјуто на јавниот сервис.. Тој очекува нивно поголемо остварување во второто полугодие.. Владата го детектирала „тесното грло“ поради кои имаше потфрлање.. Анѓушев вели оти е тоа планирањето на буџетот..