Меѓународна воена коалиција за Иран и Јемен

Со меѓународна коалиција, воените власти во САД планираат да ги штитат водите на Иран и Јемен.

Гледачи: 10

Дата: 10-Јули-2019

Време траење: 00:02:03

Категории: СВЕТ

Со меѓународна коалиција, воените власти во САД планираат да ги штитат водите на Иран и Јемен. За проектот постои интерес и од многу други земји, тврдат високи функционери во Пентагон. Пречекорениот праг на збогатување ураниум од Техеран на вонредна седница свикана од европските потписнички на нуклеарниот договор од 2015 година.