Раст на извршени градежни работи од 7,2%

Градежниците очекуваат годинава да се вратат на старите патеки.

Гледачи: 10

Дата: 8-Јули-2019

Време траење: 00:01:49

Категории: ЕКОНОМИЈА

Градежниците очекуваат годинава да се вратат на старите патеки.. Велат, охрабрувачки се резултатите од првиот квартал .. Компаниите интензивно работат на инфраструктурни проекти.. Бараат да заврши мораториумот за градење во најатрактивните општини и навреме да бидат донесени законите за урбанистичко планирање и за градба..