Вести од светот

Молдавскиот проруски претседател Игод Додон го поништи претходно потпишаниот указ за распуштање на парламентот на земјата каде што се судираат две влади кои тврдат дека имаат легитимитет.

Гледачи: 6

Дата: 12-Јуни-2019

Време траење: 00:02:03

Категории: СВЕТ

Молдавскиот проруски претседател Игод Додон го поништи претходно потпишаниот указ за распуштање на парламентот на земјата каде што се судираат две влади кои тврдат дека имаат легитимитет. Молдавија падна во политичка криза од парламентарните избори во февруари на кои не беше избрано јасно парламентарно мнозинство.