Вести од светот

Грчкиот премиер Алексис Ципрас, попладнево од претседателот на Грција, Прокопис Павлопулос ќе побара распуштање на парламентот и објавување предвремени парламентарни избори, што ќе се одржат на 7 јули.

Гледачи: 15

Дата: 10-Јуни-2019

Време траење: 00:02:04

Категории: СВЕТ

Грчкиот премиер Алексис Ципрас, попладнево од претседателот на Грција, Прокопис Павлопулос ќе побара распуштање на парламентот и објавување предвремени парламентарни избори, што ќе се одржат на 7 јули.