Помош за децата на улица

Новороденчето што вчера беше оставено во парк во Топанско поле ќе биде згрижено, додека не се откријат родителите, велат од центарот за социјална работа..

Гледачи: 9

Дата: 15-Мај-2019

Време траење: 00:00:58

Категории: МАКЕДОНИЈА

Новороденчето што вчера беше оставено во парк во Топанско поле ќе биде згрижено, додека не се откријат родителите, велат од центарот за социјална работа.. Штом биде пуштено од болница, по службена должност ќе добие старател.. Но, за државата многу поголем проблем се децата кои имаат родители и питаат.. Службите досега регистрирале 167 деца на улица, од нив 18 се бебиња!