Се движат од 200 до 400 евра

Најмоќни финансиски друштва, од постојните 24 во земјава, формираа асоцијација..

Гледачи: 10

Дата: 15-Мај-2019

Време траење: 00:00:40

Категории: ЕКОНОМИЈА

Најмоќни финансиски друштва, од постојните 24 во земјава, формираа асоцијација.. Потпишаа кодекс за добри практики, со кој ветуваат дополнителна заштита на потрошувачите.. Таканаречените брзи кредити, во просек се движат од 200 до 400 евра, а стапката на вкупни трошоци со закон е лимитирана на 52% од износот на кредитот!