Нови цени по стар терк

Значителни промени на цените на нафтените деривати на бензинските пумпи нема..

Гледачи: 10

Дата: 14-Мај-2019

Време траење: 00:02:15

Категории: ЕКОНОМИЈА

Значителни промени на цените на нафтените деривати на бензинските пумпи нема.. Иако правниот вакуум им даде можност сами да кројат колку ќе чини литар бензин или дизел , трговците ценовната политика ја подредија на веќе утврдената .. Бензините поевтинија за денар , дизелот поскапе за половина ..Поголеми поместувања нема.. Од владата оценија , пристапот е коректен , иако пазарот е либерален.. Најмалку една недела нафтените дистрибутери сами ќе дефинираат за колку пари ќе ги продаваат горивата .. Законските корекции за енергетика го чекаат собранискиот филтер, но вицепремиерот Ангушев вели и со новата методологија државата нема да се меша во ценовната политика.. Максималниот праг ќе биде поставен само за да се заштитат граганите од монополското здружување..