Дигитална трансформација на компаниите

Нови иновативни ,,ИТ“ решенија се потребни за државните институции и за приватниот сектор , согледување на конференцијата за дигитализација 2019 .

Гледачи: 12

Дата: 14-Мај-2019

Време траење: 00:00:44

Категории: ЕКОНОМИЈА

Нови иновативни ,,ИТ“ решенија се потребни за државните институции и за приватниот сектор , согледување на конференцијата за дигитализација 2019 . До средината на јуни сите компании ќе треба да работат со дигитални документи велат надлежните . Од ,,МАСИТ“ посочуваат дека компаниите со ова ќе ги намалат трошоците . Наскоро се очекува да биде донесен законот со кој се предвидува намалување на данокот на добивка за ИТ компаниите.