Цените на трговците во рамките на веќе утврдените

Трговците со нафтени деривати од денеска самостојно ги утврдуваат малопродажните цени на горивата .. Цените можат да се видат директно на бензинските пумпи и засега нема ценовни изненадувања.

Гледачи: 3

Дата: 14-Мај-2019

Време траење: 00:00:56

Категории: ЕКОНОМИЈА

Трговците со нафтени деривати од денеска самостојно ги утврдуваат малопродажните цени на горивата .. Цените можат да се видат директно на бензинските пумпи и засега нема ценовни изненадувања.
Од владата оценуваат дека во овој вакуум период компаниите направиле коректен пристап ,а државата само ќе ја одредува максималната цена, со цел да ги заштити потрошувачите.