Вести од светот

Иран и САД би можеле случајно да предизвикаат конфликт во нестабилниот

Гледачи: 6

Дата: 14-Мај-2019

Време траење: 00:02:09

Категории: СВЕТ

Иран и САД би можеле случајно да предизвикаат конфликт во нестабилниот Персиски залив, изјави во Брисел британскиот министер Џереми Хант, за време на разговорите меѓу американскиот државен секретар Помпео и највисоките официјални претставници на ЕУ.