Правен вакуум за цените на дериватите

Од утре трговците сами ќе ги определуваат малопродажните цени на нафтата и нафтените деривати што ќе ги продаваат на бензинските пумпи..

Гледачи: 4

Дата: 13-Мај-2019

Време траење: 00:02:16

Категории: ЕКОНОМИЈА

Од утре трговците сами ќе ги определуваат малопродажните цени на нафтата и нафтените деривати што ќе ги продаваат на бензинските пумпи.. Регулаторната комисија апелира да не предизвикуваат ценовен шок.. Формирањето на цените на дериватите го чека собранието да ги донесе законските корекции за енергетика а новиот претседател на државата да го потпише указот .