Поенти од неформалниот самит на лидерите на ЕУ

Челниците на европскиот блок ветија дека ќе продолжат да работат на зацврстувањето на позицијата на Европа на глобалната сцена...

Гледачи: 4

Дата: 10-Мај-2019

Време траење: 00:02:14

Категории: СВЕТ

Челниците на европскиот блок ветија дека ќе продолжат да работат на зацврстувањето на позицијата на Европа на глобалната сцена... На неформалниот состанок во Романија усвоија декларација за одбрана на „Единствена Европа“ иако и натаму постојат сериозни поделби околу некои клучни прашања и предизвици... Високата претставничка Могерини порача дека е важна интеграцијата на Западниот Балкан.