Фестивал на монодрама

Со премиерната изведба на театарската претстава ,,

Гледачи: 6

Дата: 10-Мај-2019

Време траење: 00:01:40

Категории: КУЛТУРА

Со премиерната изведба на театарската претстава ,, Бакхи-Крток преглед на распадот,, синока во Битола беше отворен 21-виот интернационален фестивал на монодрамата.Во овицијалана конкуренција ќе бидат одиграни единаесет монодрами од девет држави. Карактеристика на годинешното издание е и тоа што финансиски не е подржан од министерствотоза култура.