Со „Аида“ се отвораат „Мајските оперски вечери“

Италијанскиот диригент Енрико Довико ја има честа да ги отвори 47. Мајски оперски вечери со изведбата на Аида во продукција на театарот Карло Феличе од Џенова.

Гледачи: 6

Дата: 8-Мај-2019

Време траење: 00:02:02

Категории: КУЛТУРА

Италијанскиот диригент Енрико Довико ја има честа да ги отвори 47. Мајски оперски вечери со изведбата на Аида во продукција на театарот Карло Феличе од Џенова.. Се најавуваат изведби на дел од најубавите оперски претстави.. Ќе учествуваат реномирани домашни и светски режисери, диригенти, оперски и балетски солисти..