Македонски узус - Емисија 2

Оваа емисија од областа на лингвистиката е посветена на македонската азбука и на македонската литература, како и на народниот фолклор и традиција.

Гледачи: 80

Дата: 25-Апр-2019

Време траење: 00:21:39

Категории: МАКЕДОНСКИ УЗУС

Оваа емисија од областа на лингвистиката е посветена на македонската азбука и на македонската литература, како и на народниот фолклор и традиција.
Гостуваат: д-р Веселинка Лаброска од Институтот за македонски јазик Крсте Мисирков, д-р Александар Прокопиев од Институтот за македонска литература- УКИМ, Часлав Митрички од Македонско радио1- Радио Скопје, д-р Катерина Петровска Кузманова од Институтот за фолклор Марко Цепенков-УКИМ.