Македонски узус - Емисија 1

Во оваа емисија се зборува за македонскиот јазик, за македонската книжевност како и за македонското народно творештво.

Гледачи: 125

Дата: 25-Апр-2019

Време траење: 00:15:25

Категории: МАКЕДОНСКИ УЗУС

Во оваа емисија се зборува за македонскиот јазик, за македонската книжевност како и за македонското народно творештво.
Гостуваат со свои изјави: д-р Лидија Тантуровска и д-р Веселинка Лаброска од Институтот за македонски јазик Крсте Мисирков и д-р Соња Стојменска Елзесер од Институтот за македонска литература.
Поезија интерпретираат Владо Денчов и Ленче Смилевска.