Законите добри, имплементацијата слаба страна

Законите на хартија добри , имплементацијата и надзорот слаба карика ..

Гледачи: 7

Дата: 24-Апр-2019

Време траење: 00:01:41

Категории: ЕКОНОМИЈА

Законите на хартија добри , имплементацијата и надзорот слаба карика .. Трендот на повреди на работното место расте .. Минатата година 23 –ца работници починале на работното место , речиси 1800 се повредиле.. Со најголем ризик за нивната безбедност се градежништовото , рударството и земјоделството ..Преку социјален дијалог да се работи на отстранување на проблемите на пазарот на труд. Синдикатите и невладините порачуваат државниот инспекторат да ги зајакне капацитетите и надзорот на терен..