Вонредна состојба во Јума поради мигрантите

Ариозна прогласи вонредна состојба поради драстично зголемениот број мигранти од централна Америка.

Гледачи: 4

Дата: 23-Апр-2019

Време траење: 00:01:35

Категории: СВЕТ

Ариозна прогласи вонредна состојба поради драстично зголемениот број мигранти од централна Америка.. Владата во Вашингтон ја прекина помошта за Ел Салвадор, Гватемала и Хондурас, обвинувајќи ги нивните власти за намерно формирање на карвани..