„Прва задача ослободување на затворениците“

Комичарот Володимир Зеленски според првичните резултати, освои 73 отсто од гласовите во вториот круг од претседателските избори во Украина, со што убедливо го победи Петро порошенко, кој освои само 25 проценти од гласовите

Гледачи: 3

Дата: 22-Апр-2019

Време траење: 00:01:31

Категории: СВЕТ

Комичарот Володимир Зеленски според првичните резултати, освои 73 отсто од гласовите во вториот круг од претседателските избори во Украина, со што убедливо го победи Петро порошенко, кој освои само 25 проценти од гласовите. Зеленски рече дека неговата прва задача како нов претседател на Украина ќе биде да обезбеди ослободување на воените затвореници кои се во притвор во источна Украина и Русија..