Над 300 фирми ја искористиле можноста

За неполни три месеци над 300 македонски мали и средни компании се поврзани преку првата бесплатна мобилна апликација за вмрежување со странски бизнис партнери .

Гледачи: 5

Дата: 22-Апр-2019

Време траење: 00:00:51

Категории: ЕКОНОМИЈА

За неполни три месеци над 300 македонски мали и средни компании се поврзани преку првата бесплатна мобилна апликација за вмрежување со странски бизнис партнери .Ова практично е прва ваква алатка во регионот , директно поврзана со Европската претпремачка мрежа .Апликацијата е дел од проектот за јакнење на капацитетите на домашните мали и средни фирми , преку подобрена поддршка за иновации , кофинансдиран од страна на ЕУ.