Оглас за поддршка на локални акциски групи

Регистрираните локални акциски групи, таканаречените лагови, имаат право на финансиска поддршка за реализација на нивните стратегии за развој на руралните средини.

Гледачи: 27

Дата: 16-Апр-2019

Време траење: 00:01:07

Категории: МАКЕДОНИЈА

Регистрираните локални акциски групи, таканаречените лагови, имаат право на финансиска поддршка за реализација на нивните стратегии за развој на руралните средини. Поддршката изнесува вкупно 13 милиони денари за целата држава. Пари се обезбедени и за формирање на нови акциски групи.