Нема да има ценовен шок кај дериватите

Од следниот месец РКЕ најавува нова методологија за одредување на цените на нафтените деривати.

Гледачи: 5

Дата: 15-Апр-2019

Време траење: 00:00:48

Категории: ЕКОНОМИЈА

Од следниот месец РКЕ најавува нова методологија за одредување на цените на нафтените деривати.. На деветти мај завршува важноста на „Анексот- д“ од договорот за приватизација.. Претседателот на регулаторна, Марко Бислимоски вели дека нема да има ценовен шок и покрај барањата на трговците за двојно повисока маржа во однос на постојната..