Експерти ќе помагаат за преговорите со ЕУ

Покрај институционална ќе се користи и експертска поддршка да се зајакне администрацијата во преговарачкиот процес со ЕУ..

Гледачи: 5

Дата: 15-Апр-2019

Време траење: 00:02:15

Категории: ЕКОНОМИЈА

Покрај институционална ќе се користи и експертска поддршка да се зајакне администрацијата во преговарачкиот процес со ЕУ.. Министерот манчевски очекува земјава да одговори на барањата.. Во тек е и процесот околу корекциите на законите за административците и вработените во јавниот сектор.. Од информатичко општество тврдат- трансферот во приватниот сектор ќе биде доброволен..