Без разрешница статусот на СЈО

Клучните разлики меѓу партиите за законот за јавно обвинителство и статусот на СЈО остануваат- министерството за правда незадоволно од предлозите на ВМРО-ДПМНЕ доставени викендот

Гледачи: 10

Дата: 15-Апр-2019

Време траење: 00:00:50

Категории: МАКЕДОНИЈА

Клучните разлики меѓу партиите за законот за јавно обвинителство и статусот на СЈО остануваат- министерството за правда незадоволно од предлозите на ВМРО-ДПМНЕ доставени викендот.. Велат- не се во согласност со европските препораки за отворање на преговорите.. Од опозициската партија со став- се е во насока на подобрување на текстот на законот што во собрание бил поднесен во последен момент.. Според СДСМ, со јасно определени критериуми тие се подготвени да ги продолжат разговорите..