Светска банка ќе дава пари за иновативни проекти

Светска Банка станува партнер на фондот за иновации во финансиската поддршка на компаниите..

Гледачи: 5

Дата: 15-Апр-2019

Време траење: 00:00:50

Категории: ЕКОНОМИЈА

Светска Банка станува партнер на фондот за иновации во финансиската поддршка на компаниите.. Со вториот јавен повик вреден 5 милиони евра, два се со пари од оваа финансиска институција.. Ќе ги добијат проектите со иновативни решенија.. Од фондот велат дека досега се пристигнати 811 регистрации, интересот е голем..