Факторинг за побрза наплата

Компаниите за да можат да дојдат до побрза наплата на побарувањата треба да го користат факторингот кој овозможува да се подобри ликвидноста- порачуваат од Стопанската комора..

Гледачи: 0

Дата: 15-Апр-2019

Време траење: 00:00:39

Категории: ЕКОНОМИЈА

Компаниите за да можат да дојдат до побрза наплата на побарувањата треба да го користат факторингот кој овозможува да се подобри ликвидноста- порачуваат од Стопанската комора.. Придобивки може да имаат домашните извозни компании, но и увозните.. Во земјава употребата на факторингот е се уште незначително..