Вајгл: Поддршка за почеток на преговорите со ЕУ

Словенечкиот европратеник Иво Вајгл е на мислење дека ќе биде тежок удар не само за Македонија, македонската влада, туку и за стабилноста на регионот, ако Македонија не добие датум за преговори во јуни, Европскиот парламент дава поддршка за почеток на преговорите, со оглед дека земјата постигна значајни резултати.

Гледачи: 11

Дата: 13-Апр-2019

Време траење: 00:04:06

Категории: МАКЕДОНИЈА

Европратениците кои во изминатиот мандат на Европскиот парламент го следеа процесот на проширување, поточно напредокот на земјите кандидати сега се обидуваат да ги убедат Европската комисија и пред се некои од земјите членки дека на јунскиот самит треба да и се даде датум за преговори на Република Северна Македонија. Еден од тие европратеници е словенечкиот европратеник Иво Вајгл, кој што е известувач за напредокот на нашата земја.

Стразбур Тони Гламчевски за МРТ