Дождот задоцни за житните култури

Дождовите до некаде ќе ги спаст земјоделските култури. Иако во овој период од годината вообичаено има доволно влага, годинава земјоделците поради сушата не успеаја да ги наѓубрат нивите.

Гледачи: 33

Дата: 15-Апр-2019

Време траење: 00:01:05

Категории: МАКЕДОНИЈА

Дождовите до некаде ќе ги спаст земјоделските култури. Иако во овој период од годината вообичаено има доволно влага, годинава земјоделците поради сушата не успеаја да ги наѓубрат нивите. Житните култури тешко дека ќе можат да го надополнат изгубеното и да дадат добар род.