Евидентирани се 190 000 невработени

70 насто од невработените не се појавуваат на интервју за работа , оние што ќе отидат не ги прифаќаат условите на работодавачите..

Гледачи: 4

Дата: 12-Апр-2019

Време траење: 00:02:12

Категории: ЕКОНОМИЈА

70 насто од невработените не се појавуваат на интервју за работа , оние што ќе отидат не ги прифаќаат условите на работодавачите.. Од 190 илјади регистрирани во агенцијата за невработените , половина се пасивни баратели на работа- велат од агенцијата за вработување..