Евидентирани се 190 000 невработени

190 илјади евидентирани невработени.. Речиси половина од нив пасивни ..

Гледачи: 3

Дата: 12-Апр-2019

Време траење: 00:00:50

Категории: ЕКОНОМИЈА

190 илјади евидентирани невработени.. Речиси половина од нив пасивни .. И од оние што бараат работа само 30 насто одат на разговор , а мал процент ги прифаќаат условите на работодавачите- велат од агенцијата за вработување .