Тевдовски: СБ ќе одобри 420 милиони долари

Се очекува Светската Банка да одобри 420 милиони долари за инвестициски проекти и подобрување на климата во државав за следните четири години ..

Гледачи: 0

Дата: 12-Апр-2019

Време траење: 00:00:45

Категории: ЕКОНОМИЈА

Се очекува Светската Банка да одобри 420 милиони долари за инвестициски проекти и подобрување на климата во државав за следните четири години .. По средбата со директорката на Светска Банка за Западен Балкан Линда Ван Гелдер, истакна министерот за финансии Тевдовски .. Со гувернерката Ангеловска Бежовска во Вашингтон имаат средби со преставници на мегународните финансиски институции