Еурека, сон, реалност

Да се биде дете, младинец, човек , врзан за инвалидска количка е веројатно многу, многу тешко.

Гледачи: 134

Дата: 27-Март-2019

Време траење: 00:30:00

Категории: ПЕТТИОТ АНГЕЛ

Да се биде дете, младинец, човек , врзан за инвалидска количка е веројатно многу, многу тешко.
Особено овде, каде што се уште живеат предрасудите, табуата, недовербите. пронајдовме место во Скопје, каде што на овие лица им ги растат крилјата - да покажат и докажат дека можат да бидат вклучени во нешто ново, иновативно - во инклузивните танци, заедно со другите членови на балетското студио. Ете, животот може да биде и убав, преубав, исполнет со многу среќни лица...