Надоместок за наставниците за работа во сабота

Независниот синдикат за образование и наука бара од надлежното министерство паричен надомест за наставниците кои ќе работат во сабота..

Гледачи: 0

Дата: 15-Март-2019

Време траење: 00:00:37

Категории: МАКЕДОНИЈА

Независниот синдикат за образование и наука бара од надлежното министерство паричен надомест за наставниците кои ќе работат во сабота.. Според нив, додека учениците седеле дома поради енормното загадување, наставниците работеле.. Очекуваат надлежните конечно да почнат дијалог и соработка со вработените во образованието..