Димитров: Двете земји се природни сојузници

Министерот за надворешни работи, Никола Димитров е во работна посета на Грција..

Гледачи: 0

Дата: 15-Март-2019

Време траење: 00:00:29

Категории: МАКЕДОНИЈА

Министерот за надворешни работи, Никола Димитров е во работна посета на Грција.. На средбата со претседателот на парламентот Николаос Вуцис- изразено задоволство од завршувањето на внатрешните процедури во двете земји во контекст на ратификацијата на договорот од Преспа и неговото стапување во сила.. Димитров истакна дека тоа е историски чекор и значајна демонстрација на заложбите за градење добрососедство, инклузивна соработка, конструктивни и позитивни односи..