Пресуда за обвинетите за Собраниските настани

Вкупно 211 години затвор за 16-мина за терористичко загрозување на уставното уредување и безбедноста, обвинети за собраниските настани на 27 април..

Гледачи: 0

Дата: 15-Март-2019

Време траење: 00:00:55

Категории: МАКЕДОНИЈА

Вкупно 211 години затвор за 16-мина за терористичко загрозување на уставното уредување и безбедноста, обвинети за собраниските настани на 27 април.. Најмногу доби екс-директорот на бирото за јавна безбедност Митко Чавков-18 години.. За Игор Дурловски ослободителна пресуда.. Со законот за амнестија претходно беа помилувани 15-мина.. Првото рочиште почна на 22 август лани.. Беа испитани 40-ина сведоци и изведени голем број материјални докази..