Пресуда за обвинетите за собраниските настани

Во скопскиот кривичен суд пресуда на судечкиот совет што го води судијката добрила кацарска за 17 обвинети во предметот на обвинителството за гонење организиран криминал и корупција за собраниските настани од 27 април..

Гледачи: 0

Дата: 15-Март-2019

Време траење: 00:01:01

Категории: МАКЕДОНИЈА

Во скопскиот кривичен суд пресуда на судечкиот совет што го води судијката добрила кацарска за 17 обвинети во предметот на обвинителството за гонење организиран криминал и корупција за собраниските настани од 27 април.. По донесувањето на законот за амнестијата, 15 лица беа помилувани и за нив беше прекината постапката.. За обвинетиот Сашо Марковски постапката се води раздвоено поради нарушената здравствена состојба.. Првото рочиште почна на 22 август лани, беа испитани 40-ина сведоци и изведени голем број материјални докази..