Гласање за пролонгирање на терминот

Со 312 гласа „за“, и 308 „против“, пратениците во британскиот парламент се спротивставија на Брегзит без договор..

Гледачи: 0

Дата: 14-Март-2019

Време траење: 00:01:24

Категории: СВЕТ

Со 312 гласа „за“, и 308 „против“, пратениците во британскиот парламент се спротивставија на Брегзит без договор... Отфрлен е и договорот на премиерката Тереза Меј којашто идната недела по трет пат ќе се обиде да ги разубеди колегите во Вестминстер да гласаат за него...