Заев во Албанија

Северна Македонија и Албанија во јуни очекуваат датум за почеток на преговорите со Унијата – ова го истакнаа премиерите на двете земји, Заев и Рама на прес-конференцијата во Тирана.

Гледачи: 3

Дата: 13-Март-2019

Време траење: 00:02:27

Категории: МАКЕДОНИЈА

Северна Македонија и Албанија во јуни очекуваат датум за почеток на преговорите со Унијата – ова го истакнаа премиерите на двете земји, Заев и Рама на прес-конференцијата во Тирана. Уверуваат дека за да ја исполнат целта, дома ќе работат на реформите, особено на оние во правосудството и администрацијата. Ратификата на протоколот за нашето членство во НАТО веќе помина во Собранието на Албанија, Заев изјави оти очекува кон крајот на годинава да станеме членка на Алијансата.