„Се прави национално обезличување“

Со преименувањето на институциите од македoнски во национални, се негира идентитетот, велат од ВМРО-ДПМНЕ..

Гледачи: 19

Дата: 13-Март-2019

Време траење: 00:00:37

Категории: МАКЕДОНИЈА

Со преименувањето на институциите од македoнски во национални, се негира идентитетот, велат од ВМРО-ДПМНЕ.. Според опозициската партија, власта шири лажни вести дека јазикот и идентитетот се зачувани!