ЕУ: Веќе не преговараме со Лондон

Европската унија изрази разочараност од неспособноста на Лондон да усвои конечен договор за Брегзит.

Гледачи: 6

Дата: 13-Март-2019

Време траење: 00:02:12

Категории: СВЕТ

Европската унија изрази разочараност од неспособноста на Лондон да усвои конечен договор за Брегзит. Промените што ги договорија двете страни во однос за заштитниот граничен механизам за Ирската граница не беа доволно убедливи за мнозинството во Вестминстер. Пратениците денеска гласаат за излез од ЕУ без договор.