Вести од светот

Долниот дом на британскиот парламент со 391 глас „против“ и 242 гласа „за“ вторпат го отфрли договорот за Брегзит, што претставува нов тежок удар за обидите на премиерката Тереза Меј за регулирано истапување на Велика Британија од ЕУ.

Гледачи: 6

Дата: 13-Март-2019

Време траење: 00:02:53

Категории: СВЕТ

Долниот дом на британскиот парламент со 391 глас „против“ и 242 гласа „за“ вторпат го отфрли договорот за Брегзит, што претставува нов тежок удар за обидите на премиерката Тереза Меј за регулирано истапување на Велика Британија од ЕУ.