Повлечен персоналот од Американската амбасада

Вашингтон го повлекува персоналот од американската амбасада во Венецуела поради влошувањето на состојбата во земјата..

Гледачи: 9

Дата: 12-Март-2019

Време траење: 00:01:45

Категории: СВЕТ

Вашингтон го повлекува персоналот од американската амбасада во Венецуела поради влошувањето на состојбата во земјата.. САД наведуваат дека присуството на нивен дипломатски персонал во Каракас претставува одредена пречка за американската политика.. Во државата се продлабочува кризата.. Парламентот одобри прогласување национална состојба на тревога прекинот на електроснабдувањето.. Отфрлен е аргументот на претседателот Мадуро дека се работи за американска саботажа.