И ШТО СЕГА? - 07.03.2019

Говорот на омразата е феномен кој е одамна познат, особено на Балканот.

Гледачи: 32

Дата: 8-Март-2019

Време траење: 00:54:52

Категории: И ШТО СЕГА

Говорот на омразата е феномен кој е одамна познат, особено на Балканот. Тука пак, последниве дваесет години различни невладини и владини, политички или аполитични организации, или можеби научни се обидуваат да го вклопат во соодветната регулатива со која би се санкционирала или барем превенирала оваа појава. Пред се таа е негативна, колку и да изгледа во првиот момент дека е своевиден филтер за душата, таа е сепак навреда, со еден збор, лошо однесување. Гости во емисијата се се Марина Тунева, извршна директорка на СЕММ и Илија Ацевски, универзитетски професор од социолошките науки.Со нив разговараше Зоран Богатинов.