Обука на стручен кадар за фотоволтаици

Центарот за знаење ќе почне обуки на монтери, техничари, инженери и архитекти за дизајнирање и инсталирање на фотоволтаици и на топлински колетори..

Гледачи: 19

Дата: 11-Фев-2019

Време траење: 00:00:49

Категории: ЕКОНОМИЈА

Центарот за знаење ќе почне обуки на монтери, техничари, инженери и архитекти за дизајнирање и инсталирање на фотоволтаици и на топлински колетори.. Проектот се реализира преку програмата ,,Хоризонт на ЕУ“.. Од Стопанската комора очекуваат во наредните две години, поголем број од нив да ги завршат обуките за што ќе добијат и признаен сертификат!