Трета жртва од морбили

Морбилите ја земаа и третата жртва.. На детската клиника почина 13-месечно бебе од Тетовско, кое не било вакцинирано, соопштија од министерството за здравство..

Гледачи: 7

Дата: 11-Фев-2019

Време траење: 00:00:41

Категории: МАКЕДОНИЈА

Морбилите ја земаа и третата жртва.. На детската клиника почина 13-месечно бебе од Тетовско, кое не било вакцинирано, соопштија од министерството за здравство.. Апелираат, родителите најодговорно да ги сфатат препораките за вакцинирање, бидејќи епидемијата без колективна заштита, ќе земе уште поголем замав.. 7 нови заболени со мали сипаници.. На инфективна задржани тројца!