Нови мерки за поддршка со развојна компонента

6 милијарди денари финансиска поддршка ќе се поттикнува развојното земјоделство..

Гледачи: 16

Дата: 8-Фев-2019

Време траење: 00:00:49

Категории: ЕКОНОМИЈА

6 милијарди денари финансиска поддршка ќе се поттикнува развојното земјоделство.. Во програмата за годинава се предвидени нови мерки, а проектираните субвенции и нивната распределба ќе придонесат за зголемување на производството, вели министерот Николовски.. За првпат се воведува „Зелената нафта“.. Ќе се исплатат и лозарите!